– Substans ble et avgjørende år for meg

Før mitt år på Substans var jeg blitt dreven i å bo på kristne internatskoler.

Tobin Sletten
Pastor i Pinsekirken Håp i Hallingdal
Publisert
19.4.16

Jeg hadde gått tre på kristen videregående med internat, og et år på en bibel-/misjonsskole, hvor jeg hadde et opphold i Mosambik på 4 måneder. Man skulle tro jeg var lei kristne skoler, trodde for så vidt det selv, men i løpet av det siste året, så ble jeg utfordret til å reflektere over hvilken tro jeg påsto jeg hadde, og det endte med at jeg tok noen konkrete personlige valg om å fortsette i å leve i den troen, og å gi mitt liv til Gud. Jeg hadde ikke noen særlig tilknytning til noen menighet, og hadde egentlig aldri sett en verdi av det.

Substans ble et avgjørende år for meg. Jeg valgte å gå der fordi jeg ønsket, vel, en substans/et grunnlag i den troen jeg året før valgte å leve i. Jeg ønsket å lære mer, og bygge en solid tro til å leve livet med Gud ut i fra. Og i all ærlighet, så opplever ejg absolutt at Substans gav meg det. Jeg må lete lenge etter et år som preger livet mer enn dette året hvor jeg stadig lærte mer om hvordan Gud lengter etter en personlig relasjon til deg, samtidig som jeg stadig ble utfordret til å tenke over min egen identitet og livsvisjon. For meg var året på Substans et fantastisk intensivt år med personlig utvikling med en solid ankring i troen på en aktiv, personlig Gud.

«Jeg må lete lenge etter et år som preger livet mer enn dette året»

Antageligvis ble jeg ikke lei kristne skoler, for jeg endte opp på Høyskolen for Ledelse og Teologi, for å studere teologi og ledelse. Substans gav meg et solid grunnlag, og nå prøver jeg å lære mer og bygge en større kompetanse i den retning jeg i løpet av Substans-året følte at Gud kalte meg. Jeg bygger min lokale kirke, og ønsker å kunne bidra med alt jeg har å komme med - og alt jeg evt. kan ha å komme med (derav videre studie).

Søk idag til 2024/2025

Inntaksreglement


Takk for søknaden!

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

Vår rektor Christian ringer deg i løpet av en ukes tid fra sitt mobilnummer 410 46 969 for å si hei og gi deg tilbakemelding på søknaden din. Er du lur lagrer du nummeret, så slipper du å få telefonskrekken med ukjent nummer. Si gjerne hei til oss, enten på Christian sitt nummer, eller ved å sende oss en e-post:

Skulle det gå et døgn uten at du har fått en bekreftelse på søknaden på e-postadressen du oppga, kan du gi oss en lyd på post@substans.co.

Oisann, noe gikk galt. Sjekk at alle feltene er fylt ut og prøv på nytt. Skulle problemene vedvare, kontakt oss.