Mitt liv tre år etter Substans

Nesten tre år har gått siden jeg var ferdig med et år på Bibelskolen Substans. Det året var et viktig år i mitt 23 år gamle liv, et år som har vært med å forme meg til den jeg er i dag.

Ida Danielsen
Elev 13/14
Publisert
18.6.17

Året på Substans var et år med god og relevant undervisning, hvor jeg fikk nye og nære relasjoner. Kanskje viktigst av alt, ble det året hvor jeg fant min identitet i Gud, og forsto hvordan jeg kan få være en del av Hans store plan. Året på Substans ble et år hvor jeg vokste og ble utfordret. Men hvem er jeg nå tre år etterpå? Hva har Substans betydd for hva jeg gjør og hvem jeg er i dag? Det skal jeg prøve å svare på nå.

 Idag er Ida blant annet med i Barnekirken i Pinsekirken Tabernaklet.  ALLE FOTO: Pinsekirken Tabernaklet ©
Idag er Ida blant annet med i Barnekirken i Pinsekirken Tabernaklet.  ALLE FOTO: Pinsekirken Tabernaklet

I dag er jeg en person som brenner for barn og unge, og jeg har et ønske om at hvert eneste barn skal føle seg sett og verdifull. Dette er en av de viktigste grunnene for at jeg nå studerer til å bli grunnskolelærer, og for at jeg er så heldig at jeg jobber som Barneleder i Pinsekirken Tabernaklet. Jeg er over gjennomsnittet engasjert i menighet, og er derfor veldig stolt og takknemlig for at jeg får være en del av Pinsekirken Tabernaklet i Bergen, og for at jeg kan kalle det min kirke og mitt hjem. 

“«At jeg fant min identitet i Gud og fikk en tydelig retning for livet mitt, har hjulpet meg i møte med barn og unge som er usikker på hvem Gud er, og hvem de selv er.»”

Da jeg var ferdig med året på Substans, var jeg fortsatt ikke helt klar for å forlate den trygge kristenboblen jeg hadde blitt en del av. Derfor studerte jeg verdibasert endringsledelse ved Høyskolen for ledelse og teologi, samtidig som jeg jobbet som ettåring i Pinsekirken. Da jeg begynte på Substans, var jeg kanskje den siste vi hadde trodd skulle jobbe i menighet, men i dag er det ingenting jeg brenner mer for enn å bygge kirke, og få være med å legge til rette for at mennesker skal få et møte med Jesus. Slik har det ikke alltid vært, men i løpet av året på Substans fikk jeg masse god undervisning om menighetens rolle og viktighet. Det førte til at mitt engasjement for å være med å bygge den lokale menigheten vokste stort. Det å ha praksis i menigheten var også svært viktig for meg. Jeg fikk utfordringer og lederoppgaver hvor jeg helt praktisk fikk mulighet til å bruke det jeg lærte på skolen. 

I løpet av de tre siste årene har det grunnlaget og den kompetansen jeg fikk på Substans fortsatt å vokse. De siste årene har jeg blitt mer og mer aktiv i kirkens barne- og ungdomsarbeid – arenaer hvor jeg virkelig har fått bruke og videreutviklet det jeg lærte på Substans. Bibelundervisningen på Substans lærte meg hvem Gud er, og hva han ønsker for oss. Å ha god kunnskap om dette har vært viktig når jeg selv skal undervise barn og unge om hvem Gud og Jesus er. 

At jeg fant min identitet i Gud, og fikk en tydelig retning for livet mitt, har hjulpet meg i møte med barn og unge som er usikker på hvem Gud er, og hvem de selv er. Å få se at barn og unges tro og relasjon til Jesus utvikles er helt fantastisk, og takknemligheten for å få være med på dette er veldig stor. Substans var med på utruste meg for hele livet mitt og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag, hadde det ikke vært for Substans.

Søk idag til 2024/2025

Inntaksreglement


Takk for søknaden!

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

Vår rektor Christian ringer deg i løpet av en ukes tid fra sitt mobilnummer 410 46 969 for å si hei og gi deg tilbakemelding på søknaden din. Er du lur lagrer du nummeret, så slipper du å få telefonskrekken med ukjent nummer. Si gjerne hei til oss, enten på Christian sitt nummer, eller ved å sende oss en e-post:

Skulle det gå et døgn uten at du har fått en bekreftelse på søknaden på e-postadressen du oppga, kan du gi oss en lyd på post@substans.co.

Oisann, noe gikk galt. Sjekk at alle feltene er fylt ut og prøv på nytt. Skulle problemene vedvare, kontakt oss.