3 fordeler med å ikke bo på internat når du går på bibelskole

Jeg var oppriktig redd for å miste troa hvis jeg kom til å velge bibelskole. Det var så mange historier om folk som hadde begynt på bibelskole.

Kim André Fladen
Elev
Publisert
26.12.16

De hadde gjerne gått et år eller to, begynt på en studiehverdag og fått seg en smell når de fant ut at resten av samfunnet ikke var like fan av Jesus som lærerne på bibelskolen. Dette er jo faktisk en reell utfordring, og denne problemstillingen leder meg til første poeng.

En hverdag med folk som ikke tror så mye

Det å bo i en hybel eller et kollektiv i en by der det finnes masse folk som ikke tror så mye, er sunt. Man kan treffe venner fra videregående, man kan treffe venner fra jobb, man kan hive seg på en drøss med studentlag. Man har rett og slett veldig mange muligheter til å henge med folk man ikke går på bibelskole med. Om man velger det. Skulle du velge dette betyr det at du treffer folk som stadig utfordrer troen din, og at livet ditt i større grad ser ut som den hverdagen du kommer til å leve i årene etter bibelskolen. Det skaper en mindre utfordrende overgang fra bibelskole til studielivet.

Øvelse i den beryktede studenthverdagen

Dersom man kommer fra videregående, som jeg gjorde, så er det en super mulighet til å teste ut hvordan det er å ha ansvaret for å mekke egen mat hver eneste dag. Ikke tro at det betyr at jeg har blitt så utrolig flink på det å lage mat, men jeg har fått smake på hvordan det er når ikke mamsen og papsen fikser alt for meg. Jeg kan love deg at det er hardt, men jeg har i hvert fall fått en myk start der jeg ikke hadde en haug med eksamener hengende over meg mens jeg skulle gjøre alt dette.

“«Skulle du velge dette betyr det at du treffer folk som stadig utfordrer troen din, og at livet ditt i større grad ser ut som den hverdagen du kommer til å leve i årene etter bibelskolen.»”

Masse muligheter for variasjon i hverdagen

I tillegg til alt dette så har man enorme muligheter når det kommer til hva man har lyst til å gjøre. Jeg og en gjeng fra klassen synes for eksempel at det er spennende med gründerskap og innovasjon, og vi er stadig ute på nye seminarer der vi får hilst på folk som skaper masse kule produkter og bedrifter. Noen er annenhver uke ute for å hilse på våre nye landsmenn, noen er på swing-kurs og andre spiller selvfølgelig den klassiske bibelskolesporten bordtennis. Når man vil trekke seg tilbake kan man trekke seg tilbake og når man vil henge med folk kan man henge med folk.

Jeg trodde livet på hybel skulle bli kjipere enn på internat. Nå innser jeg at jeg er veldig glad for at jeg valgte en bibelskole der jeg ikke trenger å bo på internat. Jeg får testa troa mi, jeg får øvd meg på å lage mat nok til at jeg klarer meg ut dagen, og jeg er stadig vekk ute på noe helt nytt. Det er gøy!

•••

Vurderer du også et år på bibelskole? Vi hår åpnet søknadene for skoleåret 2019/2020. Ta en titt!

Søk idag til 2024/2025

Inntaksreglement


Takk for søknaden!

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med deg!

Vår rektor Christian ringer deg i løpet av en ukes tid fra sitt mobilnummer 410 46 969 for å si hei og gi deg tilbakemelding på søknaden din. Er du lur lagrer du nummeret, så slipper du å få telefonskrekken med ukjent nummer. Si gjerne hei til oss, enten på Christian sitt nummer, eller ved å sende oss en e-post:

Skulle det gå et døgn uten at du har fått en bekreftelse på søknaden på e-postadressen du oppga, kan du gi oss en lyd på post@substans.co.

Oisann, noe gikk galt. Sjekk at alle feltene er fylt ut og prøv på nytt. Skulle problemene vedvare, kontakt oss.